Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Treska s krémovou citrónovou omáčkou a Poctivkou z Fatry

 

Keď sa jemná ryba stretne s krémovou omáčkou a jedinečnou zmesou Poctivka z Fatry, vznikne jedlo, ktoré chutí ako malý kulinársky zázrak. A pritom je toto jedlo hotové raz dva!


počet osôb
4

čas prípravy
30 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Ryby

Potrebujeme

4 filety z tresky
2 PL masla
soľ podľa chuti
drvená rasca na posypanie

Na omáčku:
1 PL masla
250 ml smotany na varenie
1–2 ČL korenia POCTIVKA Z FATRY
2–3 PL nastrúhaného parmezánu
soľ a čierne korenie podľa chuti
citrónová šťava na dochutenie

Poctivka z Fatry nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu

Postup prípravy

Pripravte rybu: filety z tresky umyte, osušte a osoľte. Drvenou rascou jemne posypte po oboch stranách. Na panvici zohrejte maslo a filety po oboch stranách opekajte, kým nadobudnú zlatistú farbu a budú prepečené, cca 3-4 minúty z každej strany. Rybu vyberte a odložte bokom. 

Pripravte omáčku: na tej istej panvici, kde ste opekali rybu, pridajte kúsok masla a krátko ho rozohrejte. Prilejte smotanu na varenie a pridajte koreniacu zmes POCTIVKA Z FATRY. Nechajte omáčku pomaly variť, kým nezhustne (cca 3-5 minút). Nezabudnite pravidelne miešať, aby sa omáčka nepripálila.

Dochutenie: keď omáčka zhustne, odstavte ju zo sporáku a nechajte chvíľu postáť, aby teplota klesla. Následne omáčku dochuťte citrónovou šťavou podľa chuti. Tento krok robte až po vychladnutí omáčky, aby nedošlo ku zrazeniu smotany (urobili by sa nepekné hrčky). 

Dokončenie: na tanier položte filet z tresky, prelejte pripravenou krémovou omáčkou s korením POCTIVKA Z FATRY a podávajte.

Dobrú chuť.