Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Cibuľová omáčka

 



počet osôb
4

čas prípravy
35 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Omáčky

Potrebujeme

2 stredné cibule
maslo (na spenenie cibule do sklovita)
múka (na zápražku)
3 naberačky vývaru
korenie čierne mleté

Korenie čierne mleté nakúpite tu
Cibuľa mletá nakúpite tu

Postup prípravy

1Cibuľu nakrájajte na kocky a speňte na masle.

2Poprašte ju múkou a orestujte, aby vznikla svetla zápražka.

3Zalejte vývarom a povarte 20 minút.

4Potom všetko rozmixujte do hladkej omáčky.

5Hotovú omáčku na záver osoľte a okoreňte podľa vašej chuti. 

Omáčku podávajte s vareným mäsom. Odporúčame s hovädzím alebo bravčovým. Pokiaľ budete variť mäso, do omáčky sa dá použiť aj vývar, ktorý vám pri varení mäsa vznikne. Môžete sa inšpirovať napríklad týmto receptom na vývar.

Ako prílohu odporúčame varené zemiaky alebo knedlík.