Varte podľa korenia

Vietnamské smažené závitky

 Vietnamské smažené závitky

počet osôb
4

čas prípravy
90 min. príprava

obtiažnosť
střední

druh jedla
Mletá masa

Potrebujeme

Na závitky:
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 100 g ryžových rezancov
- 100 g klíčkov fazule mungo
- hrsť sušených húb (Judášove ucho)
- 1 cibuľa
- 3 jarné cibuľky
- 2 mrkvy
- 2 vajcia
- 30 listov ryžového papiera
- koriander
- soľ, čierne korenie
- mletý zázvor

Na omáčku:
- 9 lyžíc vody
- 3 lyžice cukru
- 4 lyžice rybacej omáčky
- 4 lyžice limetkovej šťavy (alebo octu)
- chilli paprička
- cesnak

Korenie čierne mleté nakúpite tu
Zázvor mletý nakúpite tu
Cesnak mletý nakúpite tu
Cesnak granulovaný nakúpite tu
Koriander mletý nakúpite tu
Koriander celý nakúpite tu

Postup prípravy

1Cibuľu a jarné cibuľky nakrájajte nadrobno a mrkvu nastrúhajte nahrubo. Sušené huby (Judášove ucho) nechajte vo vlažnej vode napučať, potom niekoľkokrát opláchnite a nakrájajte na pásiky. Klíčky fazule tiež prepláchnite.

2Ryžové rezance vložte na 5 minút do horúcej vody, potom sceďte a nakrájajte ich na menšie kúsky.

3Nachystané suroviny (cibuľu, jarné cibuľky, koriander, cesnak, mrkvu, huby, klíčky) zmiešajte spolu s mletým mäsom, ryžovými rezancami a vajcami. Dochuťte soľou, čiernym korením a zázvorom.

4Teraz je potrebné pripravenú zmes zabaliť do závitkov. Na tanier nalejte vodu a namočte jeden ryžový papier, okamžite vytiahnite a položte na podložku. Do stredu papiera naneste kopcovitú lyžicu zmesi a zabaľte. (TIP: Prehnite na polovicu, potom zrolujte a kraje zatočte dovnútra. Ak sa papier pretrhne alebo aj nepretrhne, použijte dva papiere, závitky sú potom chrumkavejšie).

5Pripravené závitky treba usmažiť. Na panvicu nalejte olej, tak aby závitky boli ponorené do polovice ich výšky a usmažte do zlata zo všetkých strán. Hotové závitky položte na kuchynské utierky, aby nasiakli prebytočný tuk.

6Na záver si pripravte tradičnú Vietnamskú omáčku. Vodu priveďte do varu, potom odstavte a pridajte rybaciu omáčku a limetkovú šťavu. Ďalej pridajte cukor, ktorý miešajte, kým sa celkom nerozpustí. Na koniec pridajte nakrájaný cesnak a chilli papričku.

Prajeme vám dobrú chuť.

Páči sa vám náš recept? Vyskúšajte ho. Páči sa vám náš program "VARTE PODĽA KORENIA"? Vyskúšajte ho. Ste s nami spokojní? Dajte nám vedieť. Neviete ako? Napíšte nám alebo len naše recepty "ZDIEĽAJTE". Nemáte doma ešte naše korenie? Pozorne si náš ESHOP prejdite a objednajte si z neho. Ďakujeme 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Korenie čierne mleté
Všetky recepty s korením Zázvor mletý
Všetky recepty s korením Cesnak mletý
Všetky recepty s korením Cesnak granulovaný
Všetky recepty s korením Koriander mletý
Všetky recepty s korením Koriander celý

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka cookies bude pre Vás prezeranie stránok ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie