Varte podľa korenia

Jahňacie stehno na zelenine

Jehněčí kýta na zelenině

počet osôb
6

čas prípravy
10 min. príprava
150 min pečenie mäsa

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Pečínky

Potrebujeme

jahňacie stehno s kosťou
koreňová zelenina pod sviečkovú
2 cibule
1 PL korenia Fresh Gril a korenie Grécke bylinky
2 dcl tmavého piva
maslo
soľ

Fresh Grill nakúpite tu
Grécke bylinky nakúpite tu

Postup prípravy

1Stehno očistite od zbytkov blán prípadne loja. Celé steho nasolte, posypte korením a dobre ho doňho votrite.

2Cibuľu nasekajte na hrubo a dajte ju spoločne so zeleninou do veľkého plechu. Zalejte pivom, na zeleninu položte stehno a prikryjte alobalom.

3Dajte do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečte asi dve a pol hodiny. V polovici doby pečenia stehno opatrne otočte a občas prelievajte výpekom.

4Keď je stehno mäkké alobal dajte dole a horúcim vzduchom dopečte do zlata a naporcujte.

5Výpek zlejte, zjemnite maslom a nechajte zredukovať (odpariť tekutinu). 

6Podávajte s varenými zemiakmi, omastené maslom a posypané pažítkou a pečenou zeleninou.

Jahňacie mäso je veľmi aromatické a práve kombinácia koriandru, feniklu, cesnaku a kôpru, ktorý je v zmesiach Fresh Gril a Grécke bylinky dá mäsu ešte lepšiu chuť. Koreňová zelenina, cibuľa a čierne pivo vďaka svojej sladkosti chuť mäsa ešte zvýrazní. Skvelý tip na veľkonočný obed.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Fresh Grill
Všetky recepty s korením Grécke bylinky

Späť na začiatok kuchárky