Varte podľa korenia

Krevety na grile s ananásovou salsou

Krevety na grilu s ananasovou salsou

počet osôb
4

čas prípravy
30 min. príprava
10 min. grilovanie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Plody moře

Potrebujeme

Na grilované krevety:
cca 400 g predvarených kreviet
3 strúčiky cesnaku
3 lyžice olivového oleja
hrsť petržlenovej vňate
soľ

Na salsu:
polka ananásu
1 červená cibuľa
pol zväzku koriandra
1 lyžica limetkovej štavy
soľ
cayenské korenie podľa chuti

Chilli cayenské nakoupíte zde
Petržel list nakoupíte zde

Postup prípravy

1Krevety opláchnite, osušte a napichajte po piatich kusoch na špajdle.

2Do misky si prelisujte cesnak, pridajte olivový olej a nasekanú petržlenovú vňať. Všetko premiešajte. Krevety jemne posoľte a premiešajte s olejovou zmesou. Potom nechajte odležať cca hodinu v chladničke. 

3Medzitým si pripravte salsu. Z ananásu vykrojte tvrdý stred a zvyšnú dužinu nakrájajte na malé kocky. Červenú cibuľu aj koriander nakrájajte na jemno. Všetko zamiešajte a pridajte limetkovú štavu, cayenské korenie a soľ podľa svojej chuti. 

4Vkladajte krevety na dobre rozpáleny gril a grilujte do zlata cca 4 minúty z každj strany. Podávajte ešte teplé. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Chilli cayenské
Všetky recepty s korením Petržel list

Späť na začiatok kuchárky