Varte podľa korenia

Bolonské špagety v grile

Boloňské špagety v  grilu

počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
40 minut grilovanie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Gril

Potrebujeme

asi pol kila mletého hoväzieho mäsa
1 väčšia cibuľa
2 stredne veľké mrkvy
3 stonky stonkového zeleru
1 petržlen
pol deci bieleho vína
slnečnicový a olivový olej
2 PL čučoriedkového džemu alebo marmelády
1 ČL TALIANSKÉ BYLINKY
1 ČL GARLIC PEPPER
1 ČL BOLOŇKA
2 plechovky krájaných paradajok
špagety, syr Parmezán alebo Pekorino


Boloňka nakoupíte zde
Italské bylinky nakoupíte zde
Garlic Pepper nakoupíte zde

Postup prípravy

1Mrkvu, zeler, cibuľu a petžlen nasekajte na menšie kocky, pokvapkajte olejom, presypte do grilovacej misky a dajte do horúceho grilu. Zavrite a grilujte aspoň 10 minút.

2Pridajte mleté mäso, prudko ho osmahnite, prelejte bielym vínom, premiešajte a znova grilujte asi 10 minút.

3Pridajte paradajky, korenie, džem, soľ, hrnček vody alebo ak máte hovädzí vývar. Nechajte v horúcom grile bez prikrytia ešte aspoň 30 minút, občas premiešajte kým omáčka nezhustne a mäso nieje mäkké.

4Uvarte špagety al dente v osolenej vode a vmiešajte ich do omáčky. Nechajte ešte 10 minút v grile odpočinúť a potom do omáčky zapracujte nastrúhaný syr.

5Servírujte v hlbokých tanieroch a ozdobte hoblinkami syru Pekorino alebo Parmezánu a čerstvou bazalkou.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Boloňka
Všetky recepty s korením Italské bylinky
Všetky recepty s korením Garlic Pepper

Späť na začiatok kuchárky