🇫🇷 Paradajkový quiche

Potrebujeme
Korpus:
175 g ražnej múky
100 g studeného masla
1 vajce
1 lyžička soli
1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
1 - 2 lyžice ľadovej vody podľa potreby
Náplň:
300 - 400 g cherry a oranžových paradajok
250 ml smotany na šľahanie
3 vajcia
50 g strúhaného parmezánu
1 lyžička soli
1/2 lyžičky čerstvo namletého korenia do mlynčeka ALEBO korenie troch farieb
1/2 lyžičky sušeného rozmarínu
pár lístkov bazalky na servírovanie
Rozmarín drvený nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu
Postup prípravy
1V mise zmiešajte všetky suroviny na korpus a vypracujte hladké cesto. Nechajte ho hodinu chladiť v chladničke, potom z neho vyvaľkajte tenkú placku a vyložte ňou koláčovú formu s priemerom 22 - 24 cm.
2Rúru rozohrejte na 175°C. Cesto popichajte vidličkou, položte na neho papier na pečenie a posypte fazuľami. Pečte 15 minút, potom odstráňte fazule a papier a dopekajte ešte asi 10 minút. Korpus musí byť úplne upečený.
3Náplň: V miske zmiešajte smotanu, vajcia, nastrúhaný parmezán, soľ, korenie, rozmarín a metličkou všetko rozšľahajte.
4Cherry paradajky nakrájajte na polovice, niektoré však nechajte celé. Rozložte ich do formy a zalejte vaječnou zmesou.
5Pečte 35 - 45 minút, kým nebude koláč na povrchu zlatý. Pred krájaním ho nechajte vychladnúť a ozdobte niekoľkými lístkami bazalky.
Dobrú chuť :)
