Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

🇫🇷 Paradajkový quiche

 



počet osôb
4

čas prípravy
30 min. príprava
1 hod. pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Světová kuchyně

Potrebujeme

Korpus:
175 g ražnej múky
100 g studeného masla
1 vajce
1 lyžička soli
1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
1 - 2 lyžice ľadovej vody podľa potreby

Náplň:
300 - 400 g cherry a oranžových paradajok
250 ml smotany na šľahanie
3 vajcia
50 g strúhaného parmezánu
1 lyžička soli
1/2 lyžičky čerstvo namletého korenia do mlynčeka ALEBO korenie troch farieb
1/2 lyžičky sušeného rozmarínu
pár lístkov bazalky na servírovanie

Rozmarín drvený nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu

Postup prípravy

1V mise zmiešajte všetky suroviny na korpus a vypracujte hladké cesto. Nechajte ho hodinu chladiť v chladničke, potom z neho vyvaľkajte tenkú placku a vyložte ňou koláčovú formu s priemerom 22 - 24 cm.

2Rúru rozohrejte na 175°C. Cesto popichajte vidličkou, položte na neho papier na pečenie a posypte fazuľami. Pečte 15 minút, potom odstráňte fazule a papier a dopekajte ešte asi 10 minút. Korpus musí byť úplne upečený.

3Náplň: V miske zmiešajte smotanu, vajcia, nastrúhaný parmezán, soľ, korenie, rozmarín a metličkou všetko rozšľahajte.

4Cherry paradajky nakrájajte na polovice, niektoré však nechajte celé. Rozložte ich do formy a zalejte vaječnou zmesou.

5Pečte 35 - 45 minút, kým nebude koláč na povrchu zlatý. Pred krájaním ho nechajte vychladnúť a ozdobte niekoľkými lístkami bazalky.

Dobrú chuť :)