Vyprážaný kapor so zemiakovým šalátom

Potrebujeme
4 podkovy kapra
FAREBNÉ KORENIE
soľ
Trojobal:
hladká múka
vajce
strúhanka
Šalát:
zemiaky
1 fľaša sterilizovanej zeleniny (mrkva, hrášok)
1 väčšia cibuľa
1 fľaša sterilizovaných uhoriek
majonéza podľa chuti
1PL plnotučnej horčice
3 vajcia
olej
soľ
ČIERNE KORENIE MLETÉ
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu
Postup prípravy
DEŇ PRVÝ
1Podkovy kapra nasoľte, pokvapkajte citrónovou šťavou a posypte čerstvo namletým korením z mlynčekov. Zabaľte do potravinárskej fólie a dajte do chladničky.
2Zemiaky dajte variť do osolenej vody potom sceďte a nechajte vychladiť.
3Zemiaky zbavte šupky a nakrájajte na menšie kocky. Sterilizovanú zeleninu zlejte, cibuľu a uhorky nastrúhajte najemno. Zemiaky, cibuľu, uhorky, sterilizovanú zeleninu, vajcia dajte do misy a pridajte majonézu, horčicu, čierne korenie, dosoľte podľa chuti. Dobre premiešajte prípadne okyslite nálevom z uhoriek.
4Šalát prikryjte a nechajte odležať do druhého dňa.
DEŇ DRUHÝ
5Rybu vyberte z chladničky a dostante ju na izbovú teplotu.
6Rozohrejte plochú panvicu s menšiou vrstvou masti a podkovy z kapra začnite obaľovať v trojobale. Múka, vyšľahané vajce a strúhanka.
7Vyprážajte len asi 2 minúty z oboch strán. Potom potrite rybu rozpusteným maslom a dajte ešte na 10 minút do rozohriatej rúry na 150 °C v pripravenom pekáči vyloženým papierom na pečenie.
Tradičná kombinácia počas štedrej večere na Slovensku, ktorá sa dodnes podáva v mnohých rodinách. Tí ktorí sa kapra v detstve prejedli, vymieňajú kapra napríklad za filety z tresky. Zemiakový šalát je jedlo pripravené zo zemiakov a ďalších prísad. Každý ho pripravuje inak. Skúste ten náš. Veselé Vianoce :)
