Demikát

Potrebujeme
100 g bryndze
3 cibule
kelímok šľahačkovej smotany
mlieko
3 väčšie zemiaky
2 ČL PAPRIKY SLOVENSKEJ LAHÔDKOVEJ
0,5 ČL NESOLDÍKA
2 PL masti
slaninu
Paprika slovenská lahôdková nakúpite tu
Nesoldík nakúpite tu
Postup prípravy
1Slaninu nakrájajte na malé kocky, zemiaky na väčšie kocky a cibuľu nahrubo.
2Na roztopenej masti začnite restovať do zlata slaninu, cibuľu a nakoniec zemiaky.
3Pridajte PAPRIKU, NESOLDÍKA, zalejte cca 2 litrami vody a varte kým nebudú zemiaky rozvarené.
4Nakoniec pridajte smotanu a bryndzu. Všetko rozmixujte do hladka, dozrieďte mliekom do krémovitej konzistencie a ešte 10 minút provarte.
5Dajte na tanier a polejte škvarkami.
Demikát je jedným zo zabudnutých klenotov slovenskej kuchyne. Polievka je však veľmi vydatná a skvele chutí.
Dobrú chuť
