Sultánske stehienka

Potrebujeme
500g kuracích stehenných rezňov
soľ
olej
2 kopcovité lyžičky Korenia na perníčky
2 kopcovité lyžičky Gréckeho gyrosu
ryža
Postup prípravy
1Mäso očistite a dajte do väčšej misky. Tam mäso dobre nasoľte, posypte korením, pokvapkajte olejom a dôkladne premiešajte. Prikryrté nechajte odležať v chladničke minimálne 2 hodiny, najlepšie však cez noc.
2Mäso vyberte z chladničky pol hodiny pred prípravou.
3Rúru si rozohrejte na 180°C. Mäso rozprestrite do zapekacej misy, trochu podlejte horúcou vodou a pečte asi hodinu, alebo kým mäso nebude prepečené, ale nie vysušené. Občas mäso polejte šťavou pod ním.
Podávajte s ryžou.
Skvelé jedlo nielen do decembrových dní. Dobrú chuť! :)
