Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Morčacia živánska s paradajkami podľa našej Elišky

 



počet osôb
5

čas prípravy
10 min. príprava
60 min. pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Vaříme dětem

Potrebujeme

1 kg morčacích pŕs
2 šalotky
15 cherry paradajok
20 malých zemiakov
2 malé kúsky masla
1 lyžica zmesi Živánska
1 lyžica zmesi Detské bylinky Eliška
3 detské párky s vyšším obsahom mäsa
soľ

Detské bylinky Eliška nakúpite tu
Živánska, cigánska nakúpite tu

Postup prípravy

1Mäso nakrájajte na pásiky cca 2x1 cm. Párky a očistenú šalotku na kolieska. Zemiaky s paradajkami umyte, nechajte usušiť a posypte zmesou Detské bylinky Eliška.

2Mäso, šalotku a párky vložte do pekáča, posypete soľou a zmesou Živánska. Všetko dôkladne premiešajte, pridajte maslo a odklopené vložte do rúry prudko zapiecť cca na 15 minút s programom "Horný gril“ alebo „Horúci vzduch" pri teplote 180 °C.

3Následne prisypte zemiaky, priklopte vekom, podlejte ½ dcl vody a pečte asi 40 minút. Keď mäso zmäkne, pridajte paradajky a sprudka opäť zapečte pri programe gril cca 15 minút.

4Znova prihoďte kúsok masla a nechajte 10 minút odpočinúť v rúre. Všetko dôkladne premiešajte a podávajte so zeleninovým alebo mrkvovým šalátom.

Toto je vlastný recept našej päťročnej Elišky – sama si ho vyskladala, navarila, dochutila a všetkých nás výborne pohostila. Myslím si, že ak to zvládne 5 ročné dievčatko, dokáže si to doma sám navariť teenager, otec v kuchyni či bežne nič nestíhajúca mamina na materskej.

Eliška aj Davídek vám prajú dobrú chuť