Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Teľací hrebienok s kávovo-čokoládovou omáčkou

 



počet osôb
4

čas prípravy
5 min. príprava
10 grilovanie
10 omáčka

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Hovězí

Potrebujeme

4 teľacie hrebienky
maslo
2 ČL CHILI-KORENIE
slnečnicový olej
soľ

omáčka
10 pražených kávových zŕn
3 dcl suchého červeného vína
kúsok masla
1 ČL ČERVENÉHO KORENIA
2 KOFILY
soľ

Chilli korenie nakúpite tu
Korenie červené celé nakúpite tu

Postup prípravy

1Hrebienok potrite slnečnicovým olejom, položte na panvicu alebo horúci gril a po niekoľkých minútach ich otočte.

2V panvici alebo ohňuvzdornej miske rozpusťte maslo a pridajte korenie CHILLI-KORENIE a mäso tam dajte.

3Mäso nechajte ešte pár minút v teplom grile alebo v rúre v maslovom kúpeli s korením odpočinúť.

4Steaky posoľte a prelejte olivovým olejom.

 OMÁČKA

5Do panvice nalejte víno, pridajte kávové zrná, červené korenie, trochu soli a varte kým sa tekutina neodparí "zredukuje"

6Vínnu redukciu preceďte a znova zahrejte. Do redukcie dajte KOFILU a nechajte ju rozpustiť. Pridajte ešte kúsok masla a dobre premiešajte.

 Servírujte s omáčkou a teplou bagetkou.

Úplne netradičná, ale skvelá chuť k teľaciemu mäsu. Nech vám chutí....