Pštrosí steak na tymiane

Potrebujeme
4 pštrosie steaky (prsia alebo stehno)
olivový a slnečnicový olej
1 ČL korenia TYMIAN
kúsok masla
soľ
Tymian nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu
Postup prípravy
1Steaky potrite slnečnicovým olejom, položte na horúci gril alebo panvicu a po 3 minútach steaky otočte.
2Na panvici alebo v ohňovzdornej miske rozpustite maslo, pridajte korenie TYMIAN a následne aj mäso.
3V teplom grile nechajte steaky ešte pár minút odpočinúť v maslovom kúpeli s korením.
4Servírujte teplé. Mäso by malo byť červené alebo ružovkasté. Priamo na tanieroch steaky posoľte, prelejte maslom s korením a pokvapkajte olivovým olejom.
Osvedčený francúzsky spôsob úpravy mäsa, rýb aj zeleniny. Žiadne marinovanie, pripečené korenie a kvapkajúci olej. Tepelná úprava suroviny, dochutenie korením a zjemnenie maslom alebo Ghí. Jednoduchšie to už nejde a výsledok je nezabudnuteľný.
