Losos s feniklom a koriandrom s citrónovou omáčkou

Potrebujeme
4 filety z lososa (cca po 200 g)
1 ČL FRESH GRILL
maslo
olivový olej
soľ
CITRÓNOVÁ OMÁČKA
2 tégliky smotany na šľahanie
2 citróny
1/2 ČL ORANGE PEPPER
soľ
Postup prípravy
1. Filety z lososa potrite slnečnicovým olejom, položte na rozpálený gril alebo panvicu. Po troch minútach pečenia lososa otočte a opekajte opäť 3 minúty.
2V panvici alebo ohňovzdornej miske rozpustite maslo, pridajte koreniacu zmes FRESH GRILL a vložte tam rybu.
3 Lososa nechajte ešte pár minút na teplom grile alebo v rúre (pri teplote cca 150 stupňov) v maslovom kúpeli s korením dôjsť a odpočinúť.
4Servírujte teplé. Priamo na tanieri rybu posoľte, prelejte maslom s korením a pokvapkajte olivovým olejom.
CITRÓNOVÁ OMÁČKA
5Citrónovú kôru nastrúhajte a z jedného citróna šťavu aj vytlačte.
6Smotanu vložte do hrnčeka, pridajte citrónovú kôru, korenie ORANGE PEPPER, soľ a nechajte zredukovať. Na záver pridajte citrónovú šťavu a zrieďte do konzistencie omáčky.
Jednoduchá a skvelá kombinácia ryby, výrazného korenia a citrónu.
Dobrú chuť.
Davídek
