Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Grilovaný hermelín zapečený so smotanou, korením a sušenými slivkami

 



počet osôb
4

čas prípravy
20 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Bez masa

Potrebujeme

4 ks syra typu Hermelín alebo Encián
16 lyžíc šľahačkovej smotany
korenie Pán Syr alebo Pani Syrová
8 sušených sliviek

Pán Syr nakúpite tu
Pani Syrová nakúpite tu

Postup prípravy

1Syry vyberte z obalu.

2Do každého z obalov dajte 4 lyžice šľahačkovej smotany a posypte polovicou lyžičky korenia Pán alebo Pani Syrová (Pán je ostrejší).

3Do obalu so smotanou a korením vložte naspäť syry a posypte ich najemno nasekanými sušenými slivkami.

4Nechajte piecť v otvorených obaloch v horúcej rúre alebo na grile cca 15 minút.

5Po zapečení syry servírujte buď priamo v obaloch, alebo ich opatrne vytiahnite a poukladajte na dezertné taniere. Nezabudnite dozdobiť. 

Podávajte s opečeným toastom z bieleho pečiva alebo s cereálnou bagetkou.

Výsledok vás veľmi príjemne prekvapí. Je to jedno z najobľúbenejších predjedál v mojich obľúbených reštauráciách.