Grilovaná špargľa s konopným pestom

Potrebujeme
Na pesto:
120g lúpaných konopných semien
60g olivového oleja
40g bazalky
40g baby špenátu
20g citrónovej šťavy
1 lyžička mletého cesnaku
1/2 lyžičky soli
čierne korenie
zelená špargľa
hrsť cherry pardajok
píniove oriešky
chlieb
maslo + korenie Talianské bylinky
Talianske bylinky nakúpite tu
Cesnak mletý nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu
Postup prípravy
1Všetky ingrediencie dajte do mixéra a rozmixujte na hladké pesto. Pokiaľ je veľmi husté, rozrieďte ho trochou vody a olivovým olejom.
2Špargľu umyjte a zbavte spodnej štvrtiny. Paradajky umyjte a rozkrojte na polovice. Všetkú zeleninu potom prudko ogrilujte.
3Maslo nechajte zmäknúť a zmiešajte s trochou korenia. Chlieb nakrájajte na pol krajce, každý potom potrite trochou masla a upečte dochrumkava.
Podávajte zeleninu zaliatú pestom, posypanú orieškami a s bylinkovým chlebíkom.
Dobrú chuť
