Davídkove cestoviny s morčacím mäsom a zeleninou priamo z grilu

počet osôb
4
čas prípravy
10 min. príprava
25 minut grilovanie
obtiažnosť
jednoduché
druh jedla
Těstoviny
Potrebujeme
asi pol kila morčaích pŕs
2 cukety
1 šalátová uhorka
6 kríčkových alebo cherry paradajok podľa chuti
1 baklažán
1 ČL korenia TALIANSKÉ BYLINKY
1 PL korenia VEGE-RAJČÁTKA
maslo a slnečnicový olej
1 kelímok šľahačkovej smotany (alebo ľahšia verzia kokosová smotana)
obľúbené cestoviny
soľ
Postup prípravy
1 Uvarte cestoviny "all dente" v osolenej vode.
2Mäso aj zeleninu nakrájajte na malé kúsky, všetko polejte 2 lyžicami slnečnicového oleja a premiešajte.
3V grilovacej miske najprv na masle orestujte mäso, po pár minutách opekania pridajte zeleninu, všetko osoľte a nechajte niekoľko minút piecť v uzavretom grile.
4Potom všetko zalejte smotanou, pridajte korenie a nechajte omáčku zredukovať (zhustnúť).
5Znížte plameň, do omáčky vmiešajte uvarené cestoviny, naberačku vody z cestovín a nechajte ešte v uzavretom grile prehriať pár minút.
Toto je naše najobľúbenejšie jedlo, keď s Eliškou cestujeme a kempujeme s grilom. Grilovanie nemusí byť len o steakoch, rebrách, krídelkách a iných tradičných dobrotách z grilu.
