Bylinkové maslo s Poctivkou z Fatry
Bylinkové maslo so zmesou Poctivka z Fatry je rýchly a voňavý spôsob, ako dodať jedlu osobitý šmrnc. 🌿 Zmes plná cibule, cesnaku, bazalky, tymianu, rozmarínu a trošky pomarančovej kôry a sušených jabĺk vykúzli maslo, ktoré skvelo doladí grilované dobroty, opečený chlebík i pečenú zeleninu. Nech už chystáte hostinu alebo len malú radosť na večeru, toto maslo sa ľahko stane vašou tajnou obľúbenou ingredienciou.

Potrebujeme
1 maslo (250 g)
2–3 lyžice zmesi Poctivka z Fatry
soľ podľa vašich preferencií
Postup prípravy
1. Maslo nechajte zmäknúť na izbovú teplotu.
2Do masla vmiešajte zmes Poctivka z Fatry a osoľte podľa chuti.
3Všetko dôkladne premiešajte tak, aby sa korenie rovnomerne spojilo s ostatnými surovinami.
4Preložte do misky alebo vytvarujte do valčeka, zabaľte do potravinovej fólie a uložte do chladničky vychladiť aspoň na 1–2 hodiny, aby sa chute krásne prepojili a maslo stuhlo.
Tip:
Maslo môžete dokonca aj zamraziť – napríklad v malých porciách. Máte ho potom vždy po ruke, keď bude potrebné dodať jedlu šmrnc.
Hodí sa na grilovanie, natriete ho na pečivo, pridáte k zemiakom, či si ho pripravíte len tak – pre radosť.
