Nemáte ešte účet? Potom sa stačí zaregistrovať:
Badián má jemnú vôňu podobajúcu sa anízu a korenistú sladkú chuť. Obsahuje až 5 % silice anetol, ktorá je veľmi cenená. Je nenahraditeľnou súčasťou tradičného čínskeho korenia piatich vôní. Používa sa taktiež v Indonézii. Vo vietnamskej kuchyni je zásadným korením svetoznámej rezancovej polievky Pho. v Česku sa používa v potravinárskom priemysle, pri príprave likérov a parfumov. V tradičnej českej kuchyni ho nájdete napríklad v perníku, sušienkach, lekvári, kompótoch, sladkostiach alebo horkých nápojoch. Jedná sa o sušené súplodie s lesklými semenami pochádzajúcimi zo stromu s názvom anízovec pravý. Ten rastie vo vlhkých lesoch a často blízko vody. Najviac sa pestuje v Číne, Indii, Vietname a Austrálii. V Číne ho používali už pred viac než 3000 rokmi, do Európy sa dostal až v 17. storočí. Celé kúsky badiánu potrebujú dlhšiu dobu tepelnej úpravy a vlhkosti, aby zmäkli a boli krehké. Pokiaľ teda chcete vsadiť na rýchlu, silnú a intenzívnu chuť badiánu vo vašom vo vašom pokrme, kúpte si aj Badián mletý, ktorý sa okamžite rozpustí. Badián celý u vás nesmie chýbať, pokiaľ ste milovníci vietnamskej a indickej kuchyne, vareného vína, chai masala a iných zimných nápojov. Parádu spraví aj v dekoráciách, vianočných ozdobách, domácich sviečkach, tvorení s deťmi atď.
zloženie: badián
objem žufanky (naberačky) 0,7 dcl
hmotnosť 1 žufanky je 27 g
skladom
Výrobca: Koření od Davídka s.r.o. Přímá 28/6, Brno, 64200 Jednodruhové korenie Uchovávajte pri teplote do 25 °C a vlhkosti do 70%.
Ďalšieho nakupujúceho môžete pridať kedykoľvek vo vyskakovacom okne po vložení tovaru do košíka.
Ďalšie žufanky už sa budú ukladať k novému nakupujúcemu.