Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Tekvicový cheesecake

 



počet osôb
12

čas prípravy
1 min. príprava
1 hod. Pečenie
1 den Odležanie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Dezerty

Potrebujeme

Korpus
170 g karamelových sušienok Lotus
30 g pekanových orechov
75 g masla

Náplň
500 g plnotučného tvarohu vo vaničke
200 g Lučiny
150 g medu
300 g pyré z tekvice Hokkaido
5 vajec
2 lk škorice
1 kl mletého zázvoru
1 kl mletého kardamónu
1/2 kl muškátového oriešku
štipka vanilky
štipka soli

Poleva
1 kelímok tučnej kyslej smotany
1 kl medu
6 pekanových orechov

Škorica mletá nakúpite tu
Zázvor mletý nakúpite tu
Kardamóm mletý nakúpite tu
Muškátový orech mletý nakúpite tu

Postup prípravy

1Tortovú formu s priemerom 22cm vyložte papierom na pečenie.

2Rozpusťte maslo a nechajte vychladnúť. Sušienky a orechy rozdrvte v mixéri a zmiešajte s maslom do podoby "mokrého piesku". Zmesou naplňte dno formy, utlačte lyžicou a dajte asi na hodinu chladiť.

3Tekvicu zbavte semienok, nakrájajte na kúsky a varte, kým nezmäkne. Potom ju nechajte trochu vychladnúť a rozmixujte ju ponorným mixérom na hladké pyré.

4Zmiešajte tvaroh, Lučinu, med, pyré, korenie a soľ a poriadne rozšľahajte. Po jednom pridávajte vajcia a už len ručne prešlahajte.

5Nalejte náplň do formy a pečte v rúre na 160°C asi hodinu. Nebojte sa, že po upečení vyzerá trochu riedko, on stuhne. Pootvorte dvierka rúry a nechajte v nej cheesecake vychladnúť. Potom ho premiestnite do chladničky a nechajte najlepšie cez noc schladiť.

6Smotanu s medom rozšľahajte do hladka a nalejte na cheesecake. Opäť dajte aspoň na 2 hodiny stuhnúť. Nakoniec ozdobte orechami a podávajte.

Mňam!