
Potrebujeme
Puding:
400 ml mlieka
1 puding (vanilka, čokoláda alebo karamel)
Cesto:
200 g hladkej múky
150 g práškového cukru
4 vajcia
100 ml oleja
100 ml mlieka
1 prášok do pečiva
semienka z 1/2 vanilkového struku
400 g kyslej smotany
škorice
krupicový cukor
Postup prípravy
1Uvarte puding podľa návodu na obale. Nechajte trochu vychladnúť.
2Zmiešajte všetky mokré suroviny na cesto a preosejte do nich všetky suché. Dobre premiešajte.
3Menší hlboký plech vymažte a vysypte múkou alebo vyložte papierom na pečenie. Rúru si rozohrejte na 200°C.
4Cesto nalejte do plechu a polejte ho všetkým pudingom. Pečte asi 20 minút, kým nebude koláč zlatý (kľudne vyskúšajte v mieste cesta špajlou). Koláč dajte vychladnúť.
5Vychladnutý koláč potrite kyslou smotanou (nesnažte sa smotanu uhladiť do rovnej plochy, koláč dostane kúzlo "závejov", keď to neurobíte) a posypte cukrom a škoricou.
Stačí zahryznúť a budete v perinke. :)) Dobrú chuť!
