Tekvicové noky so šalviovým maslom

Potrebujeme
1 menšia tekvica hokaido
3 lyžice oleje
2 lyžičky rozmarínu
2 lyžičky tymianu
soľ
polohrubá múka
100g masla
1 lyžička šalvie
Postup prípravy
1Tekvicu očistite, vydlabte dužinu, nakrájajte na kocky a dajte na plech vyložený papierom na pečenie. Zasypte bylinkami, osoľte a dajte piecť na 180°C pokiaľ tekvica nebude mäkká.
2Upečenú tekvicu rozmixujte na hladké pyré. Potom začnite pridávať múku. Nebojte sa toho, bude jej potreba veľa. Spracovávajte dohromady do podoby nelepkavého cesta.
3Z hotového cesta potom vyváľajte valčeky, tie nakrájajte na kolieska a ľahko sploštite vidličkou.
4Noky varte vo vriacej vode, pokiaľ nevyplávajú na povrch.
5Maslo rozohrejte v hrnci, primiešajte šalviu a máte nebo, ktorými noky polejte. Potom stačí už len zasypať parmezánom, semiačkami a s chuťou do toho!
Dobrú chuť:)
