Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Tekvicové noky so šalviovým maslom

 



počet osôb
4

čas prípravy
30 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Dýňová sezóna

Potrebujeme

1 menšia tekvica hokaido
3 lyžice oleje
2 lyžičky rozmarínu
2 lyžičky tymianu
soľ
polohrubá múka

100g masla
1 lyžička šalvie

Rozmarín drvený nakúpite tu
Tymian nakúpite tu

Postup prípravy

1Tekvicu očistite, vydlabte dužinu, nakrájajte na kocky a dajte na plech vyložený papierom na pečenie. Zasypte bylinkami, osoľte a dajte piecť na 180°C pokiaľ tekvica nebude mäkká.

2Upečenú tekvicu rozmixujte na hladké pyré. Potom začnite pridávať múku. Nebojte sa toho, bude jej potreba veľa. Spracovávajte dohromady do podoby nelepkavého cesta.

3Z hotového cesta potom vyváľajte valčeky, tie nakrájajte na kolieska a ľahko sploštite vidličkou.

4Noky varte vo vriacej vode, pokiaľ nevyplávajú na povrch.

5Maslo rozohrejte v hrnci, primiešajte šalviu a máte nebo, ktorými noky polejte. Potom stačí už len zasypať parmezánom, semiačkami a s chuťou do toho!

Dobrú chuť:)