Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Pikantné pečené ľuľky s koreneným cícerom

 



počet osôb
3

čas prípravy
25 min. príprava
45 minut pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Vegan

Potrebujeme

3 ľuľky

Chermoula:
3 strúčiky cesnaku
3 lyžičky mletej rímskej rasce
3 lyžičky mletého koriandru
2 lyžičky údenej papriky
1/2 lyžičky soli
štipka cayenského chilli, alebo 1/2 lyžičky chilli drveného
6 lyžíc oleje
šťava z 1 citrónu

Korenený cícer:
3 malé červené cibule
400 g uvareného cíceru
1/2 lyžičky mletej škorice
1/4 lyžičky mletého zázvoru
1/4 - 1/2 lyžičky drveného chilli
2 lyžice oleja
šťava z 1/2 citrónu
soľ
korenie

ľadový šalát, uhorka, reďkovky (alebo akákoľvek zelenina na šalát podľa vašich chutí)
olivový olej
soľ
koreniaca zmes Za'atar

Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Škorica mletá nakúpite tu
Zázvor mletý nakúpite tu
Chilli drvené nakúpite tu
Chilli cayenské nakúpite tu
Koriander mletý nakúpite tu
Rasca rímská mletá nakúpite tu
Paprika údená nakúpite tu
Zátar nakúpite tu

Postup prípravy

1Trúbu nahrejte na 220°C a dva plechy vyložte papierom na pečenie.

2Ľuľky pozdĺžne rozrežte na polovice, dužinu prekrojte krížom šikmými rezm a rozložte ich na jeden z dvoch plechov.

3Cesnak nakrájjte nadrobno a dajte do misky spolu s ostatnými ingredienciami na chermoulu. Premiešajte a zmesou potrite dužinu ľuľkov. Tie pečte asi 45 minút alebo až budú vláčne, veľmi mäkké a zlaté.

4Medzitým si pripravte korenený cícer. Cibule rozkrájajte na polovicu a potom na 1 cm silné plátky. Dajte ich do stredne veľkej misky s ostatnými ingredienciami na korenený cícer. Podľa chuti osoľte a okoreňte a premiešajte, až bude všetko pokryté olejom a korením. Potom túto zmes rozprestrite na druhý z plechov a pečte asi 20 minút alebo až nebude cibuľa mäkká a cícer ľahko chrumkavá a zlatá.

5Medzitým, čo sa vám veci pečú si pripravte šalát, na ktorom budete ľuľky s cícerom podávať. Zeleninu nakrájajte, kvapnite olivový olej, osoľte a okoreňte.

Ľuľky podávajte na šalátiku zasypané cícerom a koreniacou zmesou Za'atar.

Dobrú chuť :)