Mrkvičky z listového cesta plnené nátierkou

Potrebujeme
2 balíčky listového cesta
1 vajce na potretie
nerezové formičky na kornúty alebo alobal a papier na pečenie
nátierka na naplnenie
kučeravý petržel
Postup prípravy
1Pripravte si kornúty, prípadne použite formičky (pokiaľ máte). V prípade, že nemáte kornúty ani formičky, vytvarujte z papiera na pečenie kornút a obaľte ho alobalom.
2Listové cesto rozváľajte a nakrájajte na 2cm plátky.
3Na kornút natočte pásik listového cesta a dajte na plech. Potrite rozšľahaným vajcom a pečte vo vyhriatej trúbe na 170 °C cca 7 minút.
4Vychladnuté kornúty naplňte nátierkou. Najlepšie sa naplňujú pomocou zdobičky na krém. Navrch naplneného kornútu zapichnite listy petržlenu ako vňať.
