Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Mexické plnené batáty

 



počet osôb
2

čas prípravy
25 min. príprava
40 min. Pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Mexico

Potrebujeme

2 veľké batáty
olej
soľ
farebné korenie
1 čerstvá rajčina
100 g fazúľ z konzervy
100 g kukurice z konzervy
1/2 červenej cibule
1 lyžička rajčinového pretlaku
1 lyžička korenia Mexiko
50 g cheddar
guacamole

Mexiko nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu

Postup prípravy

1Batáty z jednej strany vykrojte a vydlabte, aby z nich vznikli vaničky. Vydlabané kúsky si určite odložte na prípadné iné recepty, alebo rovno upečte s vaničkami a budete mať rýchle čipsy.

2Pokapte olejom, osoľte a okoreňte a vložte do vyhriatej rúry na 190°. Batáty kontrolujte až pokým nezmäknú, rýchlosť záleží od toho, ako moc sú vydlabané.

3Medzitým si pripravte guacamole a plnku. Na plnku nasekajte na drobno ½ červenej cibuľe, čerstvú rajčinu nakrájajte na kocky. Spoločne s umytou fazuľou z konzervy ich dajte spražiť na rozpálený olej na panvici, až pokým cibuľka nie je do sklovata a rajčiny a fazuľa nezmäknú. Pridajte kukuricu, lyžičku pretlaku, lyžičku korenia Mexiko a nechajte spojiť chute asi dve minúty.

4Keď sú batáty mäkká, vyberte ich z rúry a do vaničky pridajte plnku tak, aby bol vrch zarovno. Dajte znova piecť asi na 2 minúty. Medzi tým si nastrúhajte cheddar na hrubom strúhadle. Vyberte batáty, posypte vrch cheddarom a dajte znova do rúry na 2 minúty, aby sa cheddar pekne roztopil.

S jednou batátou podávajte misku guacamole zvlášť. Dobrú chuť!