Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Maslová fazuľa v krémovej paprikovej omáčke

 

Luštěniny mají v bezmasé kuchyni nezastupitelné místo. Jsou výživné, bohaté na vlákninu i bílkoviny. Když není čas vařit je "od nuly", bude se vám hodit mít v zásobě pár plechovek velkých bílých máslových fazolí. Během chvíle z nich vytvoříte skvělá hlavní jídla i polévky.


počet osôb
4

čas prípravy
5 min. príprava
15 varenie

obtiažnosť
0

druh jedla
Bez masa

Potrebujeme

2 plechovky veľkej bielej maslovej fazule
200 ml zeleninového vývaru
1 téglik tučnejšej smotany
1 lyžica múky
2 lyžice kvalitného paradajkového pretlaku
2 strúčiky cesnaku
soľ podľa chuti
1 PL korenia VEGE TRADÍCIA
citrónová šťava podľa chuti
olej

Postup prípravy

1Fazuľu zlejte. V hlbšej panvici na troške oleja krátko orestujte prelisovaný cesnak a paradajkový pretlak. 

2Vsypte fazuľu, pridajte korenie a zalejte vývarom. Varte 5 minút. 

3V smotane rozmiešajte lyžicu múky a vlejte do hrnca s fazuľou. Nechajte prevariť cca 5 minút.  

4Dochuťte podľa potreby a zvýraznite na záver citrónovou šťavou

5Fazuľu podávajte s ryžou, zemiakmi alebo pečivom.

Dobrú chuť.