Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Letný bylinkový syr

 



počet osôb
2

čas prípravy
15 min. príprava
1 noc odležanie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla

Potrebujeme

2 mäkké zrejúce syry s bielou plesňou typu Brie, Hermelín ap.
2 - 3 lyžičky byliniek podľa vlastného výberu (bazalka, tymián, rozmarín, šalvia, kôpor, atď.. - bylinky však nemiešajte, nechajte vždy len jeden druh v jednom syre)
1 strúčik cesnaku
2 lyžičky masla
Niekoľko lúpaných mandlí (záleží na veľkosti syra)

potravinárska fólia

Tymian nakúpite tu
Rozmarín drvený nakúpite tu
Bazalka nakúpite tu
Kôpor nakúpite tu
Petržlenová vňať nakúpite tu
Šalvia nakúpite tu

Postup prípravy

1Syry pozdĺžne rozrežte na polovice. Vnútro opatrne, aby ste nepoškodili plesňový obal, vydlabte.

2Náplň syra rozmiešajte v miske s maslom, premiešajte prelisovaný strúčik cesnaku, bylinky a najemno nakrájané mandle.

3Zmesou potom naplňte opäť obe polovice plesňového obalu, priklopte k sebe a pevne spojte potravinárskou fóliou. Dajte odpočívať cez noc do chladničky.

Potom už stačí len syry nakrájať a pochutnať si!