Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Kuskus po marocky s cícerom a batátmi

Jsem přesvědčená o tom, že kuskus je v našich končinách stále podceňovanou potravinou. Proč? Protože se často přípraví jen podle návodu a výsledkem je nudná příloha bez chuti. Kuskus je třeba doplnit o výrazné koření a barevné ingredience. A v Maroku rozhodně ví, jak na to...Netradiční kombinace ingrediencí je návyková.


počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
10 restovanie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Bez masa

Potrebujeme

240 g kuskusu
1 stredne veľký batát
1 balenie hotového cíceru
2 červené cibule
2 väčšie zrelé paradajky
8 datlí
1 PL korenia MAROKO
1 ČL korenia MAROKO
olivový olej
soľ

Postup prípravy

1Kuskus presypte do hrnčeka, nech môžete odmerať potrebné množstvo vody. Kuskus vysypte do misky a zalejte dvojnásobným množstvom vody. Pridajte lyžičku korenia a zľahka osoľte. Kuskus môžete namiesto vody zaliať zeleninovým vývarom. 

2Batát zbavte šupky a nakrájajte na malé kocky. Datle a paradajky na malé kúsky, cibuľu nadrobno. Na oleji restujte pomaličky cibuľu spolu s batátmi do zmäknutia. 

3Pridajte cícer, korenie, krátko premiešajte a pridajte paradajky s datlami. Restujte niekoľko minút. 

4Premiešajte s kuskusom, podľa chuti doplňte zelenými bylinkami a pokvapkajte olivovým olejom. 

Dobrú chuť.