Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Domáce pšeničné tortilly

 



počet osôb
5

čas prípravy
30 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Základní recepty

Potrebujeme

250 g hladkej múky + na podsypanie
1/2 lyžičky kypriaceho prášku
1/2 lyžičky soli
50 ml slnečnicového oleje
160 ml teplej vody

Koriander mletý nakúpite tu
Rasca rímská mletá nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu
Sezam čierny nakúpite tu

Postup prípravy

1V mise zmiešajte všetky suché ingrediencie.

2Pridajte k nim tekuté a rukami spracujte do hladkého kompaktného cesta. Nemalo by moc lepiť, aby sa z neho dali vyváľať placky. Pokiaľ lepí, pridajte trochu múky. Pokiaľ sa naopak sype, pridajte vodu.

3Cesto rozdeľte na časti, a z každej vyváľajte tenkú placku. Mala by presvitať. Tu potom z oboch strán opečte na sucho na panvici. Každú stranu stačí tak minútu, aby bola pekne opečená.

4Hotové tortilly rovno z panvice premiestňujte medzi dve utierky, ľahko pokvapkajte vodou (naozaj len ľahko!) a zaťažte tanierom. Tým zamedzíte tvrdnutiu placiek medzitým, čo si pripravujete ďalšie. 

Podávajte zamotané so zmesou podľa vašich chutí, alebo len trhajte ako prílohu k jedlu.

Tip na záver: Pre ozvláštnenie tortill môžete ešte na začiatku pridať do cesta lyžičku mletej kurkumy, ktorá plackám dodá krásnu farbu.

Dobrú chuť :)