Cícerové chilli

Potrebujeme
2 batáty
1 mrkva
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
2 lyžičky strúhaného zázvoru
1 lyžička mletej škorice
2 lyžičky mletej rímskej rasce
2 lyžičky mletého koriandra
1 lyžička senovky gréckej
1 lyžička čierneho horčičného semienka
1/2 lyžičky cayenského chilli
200 g pasírovaných paradajok/ pyré /pretlaku
400 g uvareného cíceru (200 g suchý cez noc namočený a následne uvarený alebo z konzervy)
400 ml zeleninového vývaru
100 ml vody
soľ
ghí / rastlinný olej
červená ryža / basmati ryža / iná príloha
Postup prípravy
1Vo väčšej panvici si rozohrejte ghí alebo iný rastlinný olej.
2Osmažte dozlata cibuľu a pridajte celé semienka horčice. Hneď ako začnú semienka praskať, pridajte zvyšok korenia a premiešajte. Keď korenie začne voňať, prilejte 100 ml vody. Smažte len krátko, aby sa korenie nespálilo.
3Potom pridajte očistené a nakrájané batáty, mrkvu a cícer. Zalejte paradajkovým pretlakom a 400 ml zeleninového vývaru a osoľte. Ak ste použili vývar, pridajte menej soli.
4Varte na strednej teplote za občasného miešania, kým zelenina zmäkne - cca 20-30 minút. Zmes bude bublať a tekutina sa zredukuje. Keď zelenina varením zmäkne, stiahnite zo sporáka a pokrm odstavte.
5Podávajte s červenou ryžou alebo s inou obľúbenou prílohou.
Tipy:
- namiesto cícera môžete použiť napríklad fazuľu alebo inú strukovinu.
- ak nemáte radi štipľavé, dajte menej chilli.
