Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Cícerové chilli

 



počet osôb
4

čas prípravy
60 min. príprava

obtiažnosť
0

druh jedla
Ájurvédská kuchyně

Potrebujeme

2 batáty
1 mrkva
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
2 lyžičky strúhaného zázvoru
1 lyžička mletej škorice
2 lyžičky mletej rímskej rasce
2 lyžičky mletého koriandra
1 lyžička senovky gréckej
1 lyžička čierneho horčičného semienka
1/2 lyžičky cayenského chilli
200 g pasírovaných paradajok/ pyré /pretlaku
400 g uvareného cíceru (200 g suchý cez noc namočený a následne uvarený alebo z konzervy)
400 ml zeleninového vývaru
100 ml vody
soľ
ghí / rastlinný olej
červená ryža / basmati ryža / iná príloha

Postup prípravy

1Vo väčšej panvici si rozohrejte ghí alebo iný rastlinný olej.

2Osmažte dozlata cibuľu a pridajte celé semienka horčice. Hneď ako začnú semienka praskať, pridajte zvyšok korenia a premiešajte. Keď korenie začne voňať, prilejte 100 ml vody. Smažte len krátko, aby sa korenie nespálilo.

3Potom pridajte očistené a nakrájané batáty, mrkvu a cícer. Zalejte paradajkovým pretlakom a 400 ml zeleninového vývaru a osoľte. Ak ste použili vývar, pridajte menej soli.

4Varte na strednej teplote za občasného miešania, kým zelenina zmäkne - cca 20-30 minút. Zmes bude bublať a tekutina sa zredukuje. Keď zelenina varením zmäkne, stiahnite zo sporáka a pokrm odstavte. 

5Podávajte s červenou ryžou alebo s inou obľúbenou prílohou.

Tipy:

- namiesto cícera môžete použiť napríklad fazuľu alebo inú strukovinu.

- ak nemáte radi štipľavé, dajte menej chilli.

Dobrú chuť.