Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Chrumkavé špagety s cesnakovou strúhankou

 



počet osôb
4

čas prípravy
15 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Těstoviny

Potrebujeme

500 g ricotty
500 g špagiet
125 ml mlieka
štipka CITRÓNOVEJ KÔRY MLETEJ
1 hrsť čerstvo nakrájanej petržlenovej vňate
soľ, ČIERNE KORENIE
2 strúčiky cesnaku
2 PL masla
1 PL oleja
4 PL strúhanky

Citrónová kôra mletá nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu

Postup prípravy

1Ricottu vyberte z chladničky aspoň 20 minút vopred na začiatku varenia.

2Cestoviny uvarte podľa návodu na obale al dente. Zlejte a nechajte odkvapkať.

3Cesnak oloúpte a nasekajte nadrobno. V panvici rozohrejte maslo s olejom a orestujte na ňom cesnak 1-2 minúty, kým nezozlatne. Pridajte strúhanku a opečte ju dohneda. Zmes potom stiahnite z ohňa.

4Mlieko zahrejte v hrnci, odstavte, pridajte ricottu, CITRÓNOVÚ KÔRU a väčšiu časť nadrobno nasekanej petržlenovej vňate a všetko dôkladne premiešajte. Osoľte, okoreňte, pridajte cestoviny a premiešajte. 

Rozdeľte na taniere, posypte cesnakovou strúhankou, petržlenovou vňaťou a podávajte. 

Dobrú chuť :)