Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Cestoviny s bryndzovou omáčkou z pečených paradajok

 



počet osôb
4

čas prípravy
15 min. príprava
15 - 20 minut Pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Těstoviny

Potrebujeme

100 g bryndze
10 - 15 cherry paradajok
červená paprika
2 lyžičky tymianu
3 strúčiky cesnaku
rastlinný olej
soľ, čierne korenie

500 g cestovín
parmezán
hrsť vlašských orechov

Tymian nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu

Postup prípravy

1Do pekáča vložte väčšinu cherry paradajok (zopár ich nechajte na dozdobenie), papriku, ktorú zbavíte semienok, strúčiky cesnaku (nezbavte ich šupky!) a tymian. Všetko okoreňte a pokvapkajte trochou oleja, premiešajte a dajte piecť do rúry pri teplote 200°C. Nechajte piecť, kým papriky nebudú na povrchu trochu spálené.

2Potom zbavte papriku a cesnak šupky, všetko spolu s bryndzou vložte do mixéra a zmes rozmixujete na hladkú omáčku. Podľa chuti dosoľte. Pozor, bryndza aj parmezán, ktorý príde navrch, sú sami o sebe slané.

3Cestoviny uvarte podľa návodu na obale, aby boli al dente, premiešajte s omáčkou, posypte parmezánom a dozdobte na polovičky nakrájanými cherry paradajkami, čerstvými bylinkami a trochou nasekaných vlašských orechov.

..a pustite sa do toho!:)