Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Ryžové rezance krevetami

 



počet osôb
2

čas prípravy
20 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Rychlovky

Potrebujeme

1 veľkú mrkvu
1 jarnú cibuľku
1 strúčik cesnaku
štvrť čínskej kapusty
3 lyžice olivového oleja
1 lyžicu sójovej omáčky
1 lyžicu KARI THAJSKO
100 g ryžových rezancov
soľ
krevety

Kari Thajsko nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu

Postup prípravy

1Zeleninu očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Mrkvu nastrúhajte škrabkou na tenké plátky.

2Na panvici rozohrejte 2 lyžice oleja a orestujte na ňom cesnak, cibuľu a mrkvu kým jemne nezmäkne.

3Pridajte čínsku kapustu, sójovú omáčku, Kari Thajsko a restujte kým zelenina nebude mäkká, ale zároveň chrumkavá.

4Rezance uvarte podľa návodu na obale a primiešajte k zelenine.

5Rezance rozdeľte do tanierov.

6Na tej istej panvici krátko opečte na lyžici olivového oleja krevety. Osoľte, okoreňte a podávajte.

7Po rezancoch posypte krevety a ozdobte ich ešte jarnou cibuľkou.

Dobrú chuť!