Bezlepkové smažené kuracie kúsky v chrumkavom korenenom cestíčku

počet osôb
4
čas prípravy
45 min. príprava
obtiažnosť
jednoduché
druh jedla
Bez lepku
Potrebujeme
600 g kuracích pŕs nakrájaných na kúsky (alebo kuracie paličky)
150 ml podmaslie
soľ
Korenená zmes na obalenie:
200 g hladkej bezlepkovej múky
100 g kukuričnej múky alebo kukuričného škrobu
1/2 lyžičky údenej papriky
2 lyžičky oregana
3 štipky cayenského chilli
1 lyžička mletej cibule
1 lyžička tymiánu
1 lyžička majoránky
1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
1/2 lyžičky mletého cesnaku
Na smaženie:
1 l rastlinného oleja
Postup prípravy
1Kuracie kúsky dajte do podmaslia spoločne so soľou, dobre premiešajte a potom prikryte a dajte do chladničky. Takto ich nechajte marinovať ideálne 6 - 12 hodín. Čím dlhšie sa bude kuracie mäso marinovať, tým bude viac krehké.
2Pripravte si korenenú zmes, v ktorej budete kuracie kúsky obaľovať. Všetky prísady dajte do veľkej misy a premiešajte, aby sa spojili. Akonáhle je kura namarinované, obaľte každý kúsok mäsa v pripravenej koreniacej zmesi.
3Olej nalejte do veľkej panvice tak, aby siahal do výšky asi 6 cm. Nechajte ho poriadne rozohriať. Akonáhle má olej správnu teplotu, vložte do neho obalené kúsky kuracieho mäsa a smažte ich rovnomerne z každej strany do zlata. Pokiaľ používate kuracie paličky, smažte ich na nižšej teplote, aby sa mäso spravilo až ku kosti a nebolo vo vnútri surové. Kúsky mäsa by sa v panvici nemali dotýkať, preto smažte len niekoľko kusov naraz.
4Keď sú kúsky mäsa hotové, vyberte ich z panvice a položte na tanier vyložený papierovou utierkou. Takto pripravte všetky kúsky mäsa.
5Podávajte horké. Najlepšie chutia s hranolkami
