Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Bezlepkové smažené kuracie kúsky v chrumkavom korenenom cestíčku

počet osôb
4


čas prípravy
45 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Bez lepku

Potrebujeme

600 g kuracích pŕs nakrájaných na kúsky (alebo kuracie paličky)
150 ml podmaslie
soľ

Korenená zmes na obalenie:
200 g hladkej bezlepkovej múky
100 g kukuričnej múky alebo kukuričného škrobu
1/2 lyžičky údenej papriky
2 lyžičky oregana
3 štipky cayenského chilli
1 lyžička mletej cibule
1 lyžička tymiánu
1 lyžička majoránky
1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
1/2 lyžičky mletého cesnaku

Na smaženie:
1 l rastlinného oleja

Postup prípravy

1Kuracie kúsky dajte do podmaslia spoločne so soľou, dobre premiešajte a potom prikryte a dajte do chladničky. Takto ich nechajte marinovať ideálne 6 - 12 hodín. Čím dlhšie sa bude kuracie mäso marinovať, tým bude viac krehké.

2Pripravte si korenenú zmes, v ktorej budete kuracie kúsky obaľovať. Všetky prísady dajte do veľkej misy a premiešajte, aby sa spojili. Akonáhle je kura namarinované, obaľte každý kúsok mäsa v pripravenej koreniacej zmesi.

3Olej nalejte do veľkej panvice tak, aby siahal do výšky asi 6 cm. Nechajte ho poriadne rozohriať. Akonáhle má olej správnu teplotu, vložte do neho obalené kúsky kuracieho mäsa a smažte ich rovnomerne z každej strany do zlata. Pokiaľ používate kuracie paličky, smažte ich na nižšej teplote, aby sa mäso spravilo až ku kosti a nebolo vo vnútri surové. Kúsky mäsa by sa v panvici nemali dotýkať, preto smažte len niekoľko kusov naraz.

4Keď sú kúsky mäsa hotové, vyberte ich z panvice a položte na tanier vyložený papierovou utierkou. Takto pripravte všetky kúsky mäsa.

5Podávajte horké. Najlepšie chutia s hranolkami