Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Bezlepkové anglické rožky

 



počet osôb
2

čas prípravy
20 min. príprava
45 min. kysnutie
30 min. pečenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Bez lepku

Potrebujeme

250 g bezlepkovej múky (my sme použili Schär Mix B)
225 ml vlažnej vody
12 g droždia
štipka soli
12 ml olivového alebo repkového oleja

100 g anglickej slaniny
100 g syra typu Eidam
korenie Méďa gril

Méďa gril nakúpite tu

Postup prípravy

1Pripravte si cesto. Vo väčšej mise zmiešajte múku, soľ, droždie a vodu. Vypracujte hladké cesto. Na záver prilejte olej a zapracujte do cesta. Misu prikryte utierkou a nechajte cca 45 minút kysnúť na teplom mieste. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.

2Rúru rozohrejte na teplotu 200 °C.

3Pracovnú plochu poprášte múkou, dajte na ňu vykysnuté cesto a ešte raz prepracujte. Rozdeľte ho na 5 rovnako veľkých dielov a vytvarujte z nich rožky. Každý rožok posypte zmesou Méďa gril a poukladajte na vrch plátky slaniny a syra.

4Pečte v rozohriatej rúre dozlata. 

Tip: rožky budú chutné aj na druhý deň. Stačí ich zohriať v rúre.

Dobrú chuť.