Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Dusené hovädzie na mrkvi a hrášku

 



počet osôb
4

čas prípravy
30 min. príprava
90 min. dusenie, varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Batolata

Potrebujeme

200 g hovädzie stehno
4 mrkve
100 g hrášku čerstvého, prípadne mrazeného
500 ml hovädzieho vývaru
1/2 lyžička korenia Mimi gril
maslo
1/2 hrnček jazmínovej ryže
soľ (podľa vlastného uváženia)

MIMI GRIL nakúpite tu

Postup prípravy

1Mäso nakrájajte na veľmi drobné kocky (cca 0,5 cm). 

2Na panvici rozpusťte maslo a opražte mäso. Posypete korením a mäso restujte, pokiaľ sa celé nezatiahne. 

3Nastrúhajte mrkvu na hrubo a nasypete spolu s hráškom na mäso. 

4Podlejte hovädzím vývarom tak, aby bola zmes ponorená a duste do mäkka. V priebehu dusenia dolievajte vývar. Mäso sa dusí cca 1,5 - 2 hodiny v závislosti na kvalite a druhu mäsa. 

5Ryžu 5x prepláchnite, pokiaľ nebude takmer číra voda. Prepláchnuť ryžu pražte v hrnci, pokiaľ nevyschne a mierne nezbledne. Potom zalejte 3/4 hrnčekom vriacej vody a varte cca 10 - 15 minút. 

6Mäsovú zmes prípadne trochu dosoľte. 

Táto zmes je ideálna na zmrazenie. Nakrájajte a máte 3 ďalšie obedy na budúce :-)