Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Detský fazuľový guláš

 



počet osôb
4

čas prípravy
20 min. príprava
40 min. dusenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Batolata

Potrebujeme

300 g bravčového pliecka
1 väčšia cibuľa
2 lyžice rastlinného oleja alebo masti
1 menšia červená paprika
1 paradajka
1 hrsť červených alebo čiernych fazúľ
1 plechovka červených fazúľ
1 lyžička soli
1 lyžička lahôdkovej slovenskej papriky
1 lyžička korenia Cestovinky od maminky

Paprika slovenská lahôdková nakúpite tu
Cestovinky od maminky nakúpite tu

Postup prípravy

1Fazuľu uvarte do mäkka.

2Mäso nakrájajte na malé kocky, cibuľu a papriku nadrobno, paradajky na osminky.

3Fazuľu z plechovky zlejte a rozmixujte aj s vodou do hladka. Takto bude fungovať miesto zápražky na zahustenie guláša.

4Na tuku opražte cibuľu do ružova. Pridajte mäso, prudko ho zatiahnite, prisypte nakrájanú papriku, zalejte vodou a duste do polo mäkka.

5Potom pridajte všetko korenie a soľ. Opäť podlejte vodou a duste, kým mäso nezmäkne.

6Pridajte rozmixovanú fazuľu v náleve, paradajky, uvarenú fazuľu celú a ešte pár minút povarte.

TIP: podávajte so širokou cestovinou alebo haluškami či chlebíkom.

Dobrú chuť.