Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Mongolské hovädzie

 



počet osôb
3

čas prípravy
30 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Asia

Potrebujeme

600g vyzetého steakového hovädzieho mäsa (flank, roštenka...)
1 lyžička koriandrových semienok
1 lyžica najemno nasekaného cesnaku
2 lyžice najemno nasekaného zázvoru
5 lyžíc sójovej omáčky
5 lyžíc vody
4 lyžice trstinového cukru
4 lyžice škrobu (kukuričného alebo zemiakového)
chilli podľa chuti
olej

sezam na posypanie

Chilli drvené nakúpite tu
Koriander celý nakúpite tu
Sezam biely nakúpite tu

Postup prípravy

1Mäso nakrájajte na rezance a obaľte škrobom.

2Na rozpálenej panvici na oleji prudko opečte mäso tak, aby vo vnútri zostalo ružové. Potom ho dajte bokom.

3Na rovnakej panvici opečte koriandrové semienka, cesnak, zázvor a chilli, pokiaľ zmes začne rozvoniavať. Potom pridajte cukor a trochu skaramelizujte. Nakoniec prilejte vodu a sójovú omáčku. Všetko premiešajte a minútu varte.

4Mäso vráťte do panvice a premiešajte so zmesou. Škrob na mäse omáčku krásne zahustí a tá mäso akoby obalí. Spoločne chvíľu prevaríme, aby mäso zostalo šťavnaté.

5Ryžové rezance uvarte podľa návodu na obale a podávajte so zmesou, posypané sezamovými semienkami.

Dobrú chuť! :))