Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Kuracie na mede s kardamómom

 



počet osôb
4

čas prípravy
5 min. príprava
15 min. varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Drůbež

Potrebujeme

3 kuracie prsia
1 cibuľa
olej na restovanie
kurací vývar na podliatie
polohrubá múka na zaprášenie
2 lyžice hladkej múky
2 lyžice medu
kvety kapucínky alebo žeruchy
2 strúčiky cesnaku
Farebné korenie mleté
kardamóm
soľ
ryža

Kardamóm mletý nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu

Postup prípravy

1Cibuľu nakrájame na jemno a na panvici orestujeme do sklovita. Kuracie mäso nakrájame na rezance a restujeme na cibuľke.

2Mäso okoreníme (ideálne namelieme farebné korenie priamo z mlynčeka) a osolíme. Keď sa mäso zatiahne, zaprášime ho múkou, pridáme med a vylisovaný cesnak. Med necháme na mäse skaramelizovať.

3Krásne zlatú zmes podlejeme vývarom, pridáme kardamon a necháme zhruba päť minút vrieť.  Ryžu uvaríme podľa návodu, my máme najradšej jazmínovu ryžu.

Náš tip: Na záver pri varení zmesi pridáme na jemno nakrájené kvety kapucínky alebo žeruchy, to jedlu dodá zaujímavú pikantnú chuť. Kapucínkou sme pokrm aj dozdobili.