Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Indická farebná šošovica s Garam Masalou

počet osôb
4


čas prípravy
20 min. príprava

obtiažnosť
0

druh jedla
Ájurvédská kuchyně

Potrebujeme

400 g farebnej šošovice (zmes zelenej, červenej, čiernej - predom namočenej)
1 lyžica horčičných semienok
2 lyžičky korenia Garam Masala
2 vajcia
čerstvý koriander
soľ
2 lyžice ghí

Postup prípravy

1Šošovicu niekoľkokrát prepláchnite, pokiaľ nebude voda takmer číra (nie biela).

2Do hrnca dajte 2 lyžice ghí a nechajte rozpustiť. Pridajte horčičné semienka a restujte. Akonáhle začnú pukať, pridajte korenie Garam Masala a prepláchnutú šošovicu.

3Zmes zalejte vlažnou vodou tak, aby bola zhruba 1 cm nad šošovicou. Osoľte, pridajte korenie Nesoldík a dajte variť.

4Po 5 minútach pridajte plechovku krájaných rajčín. Varte ešte 10 minút.

5Uvarte vajíčka na tvrdo a následne ich zachlaďte.

6Nakrájajte vajcia na kocky a nasekajte bylinky.

7Šošovicu ochutnajte a poprípade dochuťte soľou či korením. Naservírujte na tanier, nasypte vajíčka a koriander a užite si chuť Indie.