Indická farebná šošovica s Garam Masalou

počet osôb
4
čas prípravy
20 min. príprava
obtiažnosť
0
druh jedla
Ájurvédská kuchyně
Potrebujeme
400 g farebnej šošovice (zmes zelenej, červenej, čiernej - predom namočenej)
1 lyžica horčičných semienok
2 lyžičky korenia Garam Masala
2 vajcia
čerstvý koriander
soľ
2 lyžice ghí
Postup prípravy
1Šošovicu niekoľkokrát prepláchnite, pokiaľ nebude voda takmer číra (nie biela).
2Do hrnca dajte 2 lyžice ghí a nechajte rozpustiť. Pridajte horčičné semienka a restujte. Akonáhle začnú pukať, pridajte korenie Garam Masala a prepláchnutú šošovicu.
3Zmes zalejte vlažnou vodou tak, aby bola zhruba 1 cm nad šošovicou. Osoľte, pridajte korenie Nesoldík a dajte variť.
4Po 5 minútach pridajte plechovku krájaných rajčín. Varte ešte 10 minút.
5Uvarte vajíčka na tvrdo a následne ich zachlaďte.
6Nakrájajte vajcia na kocky a nasekajte bylinky.
7Šošovicu ochutnajte a poprípade dochuťte soľou či korením. Naservírujte na tanier, nasypte vajíčka a koriander a užite si chuť Indie.
