Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Hokkaido polievka s kari a kokosovým mliekom

počet osôb
4


čas prípravy
30 min. príprava

obtiažnosť
0

druh jedla
Ájurvédská kuchyně

Potrebujeme

2 lyžice ghí
1 cibule, nakrájaná
1 lyžička čerstvého zázvoru, nastrúhaného
1 a 1/2 lyžičky himalájskej soli
2 lyžičky korenia Orient
2 očištené a nakrájané mrkve
1/2 väčšej tekvice hokkaido, nakrájanej na kocky (so šupkou) alebo 1 malý kus
500 - 700 ml vody
1 plechovka kokosového mlieka

Postup prípravy

1V hrnci si rozohrejte ghí. Pridajte cibuľu a krátko upražte. Pridajte mrkvu, premiešajte a krátko spolu restujte. Potom pridajte korenie Orient, zázvor a všetko na miernom ohni opekajte za stáleho miešania, pokiaľ sa korenie nerozvonia. Pridajte tekvicu, premiešajte a zalejte vodou tak, aby bola zarovnaná so surovinami. Osoľte.

2Polievku varte, pokiaľ zelenina nie je mäkká – cca 15 minút. Polievku následne rozmixujte úplne do hladka. Pridajte kokosové mlieko a minútku povarte, aby sa chute prepojili. Podľa chuti dosoľte.

3Polievku podávajte so špaldovými čapáti ako hlavný chod. Môžete ozdobiť kokosovým mliekom a mikrozeleninou, pridať tekvicový olej a nasucho opečené tekvicové semienka.