Balkánska krémová romanesco polievka s Bulharskom

počet osôb
4
čas prípravy
25 min. príprava
obtiažnosť
0
druh jedla
Ájurvédská kuchyně
Potrebujeme
1 romanesco
 2 zemiaky
 1 mrkva
 150 ml smotany
 2 lyžičky ghí
 2 lyžičky korenia Bulharsko
 mleté čierne korenie
 soľ
Postup prípravy
1Romanesco umyte a rozoberte na ružičky. Zemiaky a mrkvu si nakrájajte na kocky.
2Romanesco vložte do hrnca (môžete si nechať pár ružičiek na ozdobenie), pridajte zemiaky a mrkvu. Zalejte vodou a osoľte, pridajte korenie Bulharsko a varte do mäkka cca 20 minút.
3Polievku rozmixujte ponorným tyčovým mixérom a prilejte smotanu. Pridajte ghí a prípadne ochuťte soľou a korením.
4Podávajte s malými odloženými ružičkami romanesca alebo s krutónmi. Môžete taktiež ozdobiť plátkami mrkvy.
