Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Veľkonočná plnka

 

Veľkonočná plnka je voňavá dobrota, ktorá je srdcom rodinného stola. Šalátové bylinky však dávajú tejto tradičnej pochúťke nezameniteľnú chuť jari.


počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
40 min pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Velikonoce

Potrebujeme

6 ks vajec
8 ks rožkov
200 g kvalitnej slaniny v celku
50 g masla
1 ks červenej cibule
soľ a čierne korenie na dochutenie
2 PL Šalátových byliniek
štipka muškátového oriešku
strúhanku
masť alebo olej

Šalátové bylinky nakúpite tu
Muškátový kvet nakúpite tu

Postup prípravy

1. Oddeľte žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľahajte sneh.  

2Rožky nakrájajte na kocky.

3Žĺtky rozmiešajte v mlieku, pridajte trošku muškátového oriešku, rozpustené maslo a pripravenou zmesou zalejte nakrájané rožky. 

4Zohrejte rúru na teplotu 180 °C.

5Slaninu nekrájajte na malé kocky a zľahka opečte na panvici.

6Slaninu s nakrájanou cibuľou vmiešajte k rožkom. Osoľte, okoreňte, pridajte zmes Šalátové bylinky a nakoniec opatrne primiešajte vyšľahaný sneh z bielkov.  

7Pekáč potrite masťou alebo olejom, vysypte strúhankou a vylejte pripravené cesto. Pečte 30-40 minút do zlatista.