Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Detská hydinová tlačenka

 



čas prípravy
90 min. príprava
90 varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Vaříme dětem

Potrebujeme

1/2 sliepky
1 kačacie stehno
1 kuracie stehno
1 bravčová paprčka
1 morčacie stehno
1 balíček želatíny na tlačenku
1 lyžica korenia Staročech
5 ks Bobkových listov
soľ

Bobkový list celý nakúpite tu
Staročech nakúpite tu

Postup prípravy

1Všetko mäso vložte do hrnca, zalejte vodou a priveďte do varu, kým sa nezačne vytvárať pena.

2Všetkú vodu vylejte, opláchnite hrniec aj mäso a znovu zalejte vodou.

3Pridajte cibuľu, cesnak, korenie Staročech, Bobkové listy, soľ a nechajte len mierne vrieť s mierne odklopenou prikrývkou. Priebežne dolievajte vodu.

4Keď je mäso mäkké, vývar sceďte, zredukujte na polovicu, pridajte želatínu podľa návodu a vlejte do pripraveného "srnčieho chrbátu".

5Mäso oberte, zbavte kože, nakrájajte na väčšie kusy a rozložte do vývaru so želatínou. Dajte dobre vychladiť do chladničky a podávajte.

Skvelá detská tlačenka vhodná aj pre milovníkov bieleho mäsa. Dobrú chuť Davídek