Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Zemiakové noky so špenátom a lososom

 



počet osôb
3

čas prípravy
10 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Ryby

Potrebujeme

500 g nokov
125 g čerstvého špenátu
1/2 ČL korenia Detské bylinky Eliška
1 balenie cream cheese
mlieko na rozriedenie omáčky
1 lyžica masla
2 lyžica ghí
cca 350g filé z lososa
soľ

Detské bylinky Eliška nakúpite tu

Postup prípravy

1Na panvici na strednom plameni rozohrejte ghí. Pridajte filé z lososa.

2Lososa osoľte, restujte niekoľko minút z oboch strán, pokiaľ nebude ryba takmer prepečená. Lososa vyjmite z panvice a dajte stranou.

3Na panvicu pridajte maslo a noky. Restujte niekoľko minút, pokiaľ nie sú noky teplé. Pridajte nadrobno pokrájaný špenát a ľahko ho nechajte zvädnúť. Pridajte cream cheese a korenie Detské bylinky Eliška a premiešajte, aby sa všetko spojilo. Omáčku rozrieďte na požadovanú konzistenciu pomocou mlieka. 

4Nakoniec pridajte opraženého lososa, ktorého pomocou vidličky nakrájajte na menšie kúsky.

Môžete podávať, dobrú chuť!