Krevety na víne

Potrebujeme
250 g kreviet (najlepšie chladených)
hrsť petržlenovej vňate
6 stoniek bazalky
4 lyžice olivového oleja
4 strúčiky cesnaku
100 ml bieleho vína
soľ
korenie Lemon Pepper
10 cherry paradajok
korenie Francúzska zmes Žanet
Postup prípravy
1Krevety očistite a premiešajte ich s jemne nasekanou petržlenovou vňaťou, bazalkou, dvoma lyžicami olivového oleja a cesnakom nakrájaným na plátky.
2Krevety nechajte pol hodiny odležať v chladničke.
3Dve lyžice oleja zohrejte na rozpálenej panvici. Potom na panvicu rozložte krevety a opečte ich z oboch strán (cca 3 min. z každej strany).
4Pridajte víno, paradajky, soľ, korenie a ešte asi 3 až 4 minúty poduste.
5Hotové krevety podávajte s čerstvým bielym pečivom (napríklad s francúzskou bagetou).
