Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Krevety na víne

 



počet osôb
3

čas prípravy
15 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Plody moře

Potrebujeme

250 g kreviet (najlepšie chladených)
hrsť petržlenovej vňate
6 stoniek bazalky
4 lyžice olivového oleja
4 strúčiky cesnaku
100 ml bieleho vína
soľ
korenie Lemon Pepper
10 cherry paradajok
korenie Francúzska zmes Žanet

Lemon Pepper nakúpite tu
Francúzska zmes Žanet nakúpite tu

Postup prípravy

1Krevety očistite a premiešajte ich s jemne nasekanou petržlenovou vňaťou, bazalkou, dvoma lyžicami olivového oleja a cesnakom nakrájaným na plátky.

2Krevety nechajte pol hodiny odležať v chladničke.

3Dve lyžice oleja zohrejte na rozpálenej panvici. Potom na panvicu rozložte krevety a opečte ich z oboch strán (cca 3 min. z každej strany).

4Pridajte víno, paradajky, soľ, korenie a ešte asi 3 až 4 minúty poduste.

5Hotové krevety podávajte s čerstvým bielym pečivom (napríklad s francúzskou bagetou).