Varte podľa korenia

Plnená paprika s paradajkovou omáčkou

Plněný paprikový lusk s rajskou omáčkou

počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
30 minut pečenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Česko

Potrebujeme

pol kila bravčového mletého mäsa
8 ks bielej papriky
1 cibuľa
2 PL ryže
maslo
2 ČL korenie STAROČECH
1PL sódy bikarbóny alebo 1 vajce
soľ

omáčka
1 cibuľa
1 mrkva
pol kila olúpaných paradajok alebo rovnaké množstvo pretlaku
maslo
1 ČL korenie RAJSKÁ
soľ
cukor



Staročech nakúpite tu
Rajská nakúpite tu

Postup prípravy

1Papriky opatrne zbavte jadier a semienok, Cibuľu nakrájajte najemno a zmiešajte ju s mletým mäsom,  ryžou, sódou, soľou, 3 PL vody a korením STAROČECH.

2Papriky mäsovou zmesou opatrne naplňte a prudko ich opečte na horúcej panvici s kvapkou oleja a dajte bokom. Týmto krokom docielite silnejšiu chuť paprík.

3Na rovnakej panvici orestujte na masle na drobno nasekanú cibuľu a mrkvu. Po chvíli pridajte nakrájané paradajky zbavené šupiek. Tí lenivejší môžu použiť paradajkový pretlak.Do základu omáčky dajte 1 ČL korenia RAJSKA a  podlejte hrnčekom vody.

4Do pekáča naukladajte plnené papriky, prelejte základom omáčky, priklopte vrchnákom a dajte do vyhriatej rúry na 160 stupňov na 30 minút.

5Papriky z pekáča vyberte, omáčku rozmixujte tyčovým mixérom do hladka, zjemnite maslom, oslaďte cukrom podľa chuti a ešte pár minút povarte s parikami.

6Podávajte so žemľovým alebo kysnutým knedlíkom prípadne s ryžou.

Kto toto jedlo miluje, nevadí mu jeho pracnosť. Ale plnená paprika patrí právom medzi klenoty tradičnej českej aj slovenskej kuchyne.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Staročech
Všetky recepty s korením Rajská

Späť na začiatok kuchárky