Varte podľa korenia

Grilovaná špargľa s konopným pestom

Grilovaný chřest s konopným pestem

počet osôb
2

čas prípravy
15 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Gril

Potrebujeme

Na pesto:
120g lúpaných konopných semien
60g olivového oleja
40g bazalky
40g baby špenátu
20g citrónovej šťavy
1 lyžička mletého cesnaku
1/2 lyžičky soli
čierne korenie

zelená špargľa
hrsť cherry pardajok
píniove oriešky
chlieb
maslo + korenie Talianské bylinky

Talianske bylinky nakúpite tu
Cesnak mletý nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu

Postup prípravy

1Všetky ingrediencie dajte do mixéra a rozmixujte na hladké pesto. Pokiaľ je veľmi husté, rozrieďte ho trochou vody a olivovým olejom.

2Špargľu umyjte a zbavte spodnej štvrtiny. Paradajky umyjte a rozkrojte na polovice. Všetkú zeleninu potom prudko ogrilujte.

3Maslo nechajte zmäknúť a zmiešajte s trochou korenia. Chlieb nakrájajte na pol krajce, každý potom potrite trochou masla a upečte dochrumkava.

Podávajte zeleninu zaliatú pestom, posypanú orieškami a s bylinkovým chlebíkom.

Dobrú chuť


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Talianske bylinky
Všetky recepty s korením Cesnak mletý
Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov
Všetky recepty s korením Korenie troch farieb

Späť na začiatok kuchárky