Varte podľa korenia

Tekvicové halušky s údenou parenicou

Dýňové halušky s uzenou parenicou

počet osôb
4

čas prípravy
30 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Slovenská kuchyně

Potrebujeme

600 g tekvice hokkaido
soľ
polohrubá múka
2 vajcia

kyslá smotana
údená parenica
slanina
masť

Postup prípravy

1Tekvicu nakrájajte na kocky. Dajte do hrnca, zalejte vodou mierne nad tekvicu, osoľte a dajte variť. Varte, kým tekvica nezmäkne.

2Do väčšieho hrnca dajte variť vodu. Tekvicu rozmixujte tyčovým mixérom. Keď vychladne, pridajte vajcia a múku podľa potreby. Cesto nesmie byť ani príliš riedke, ani husté. Ak je riedke, pridajte múku, ak je husté, pridajte vodu.

3Keď voda začne variť, pomocou sitka na halušky (alebo lyžicou) vytvorte halušky. Keď halušky vyplávajú na povrch, varte ich eště 2 minúty a potom sceďte.

4Na masti opečte slaninu. Parenicu nastrúhajte na hrubo.

5Halušky podávajte na tanieri spolu s kyslou smotanou, nastrúhanou parenicou a slaninou.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet


Späť na začiatok kuchárky