Varte podľa korenia

Bublanina s rebarborou a jahodami

Bublanina s rebarborou a jahodami

počet osôb
7

čas prípravy
30 min. príprava
25 - 30 min. pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Dezerty

Potrebujeme

6 vajec izbovej teploty
štipka soli
250 g práškového cukru
200 ml oleja
200 ml vlažnej vody
350 g polohrubej múky
12 g prášku do pečiva
1/2 lyžičky mletej citrónovej kôry

600 g rebarbory
3 lyžice kryštálového cukru
2 lyžice polohrubej múky
500 g jahôd

Citrónová kôra mletá nakúpite tu

Postup prípravy

1Rúru rozohrejte na 180 °C.

2Rebarboru olúpte, nakrájajte na cca 1cm kúsky. Nakrájanú rebarboru zmiešajte s 3 lyžicami cukru, a nechajte chvíľu odpočinúť. Medzitým si pripravte cesto na bublaninu.

3Žĺtky vyšľahajte s práškovým cukrom. Pridajte olej, vlažnú vodu a dobre premiešajte. Potom pridajte polohrubú múku, citrónovú kôru a prášok do pečiva.

4Do bielkov dajte štipku soli, vyšľahajte z nich tuhý sneh, a primiešajte ho do cesta.

5Na maslom vymastený a múkou vysypaný plech nalejte cesto.

6Z nachystanej rebarbory zlejte šťavu, ktorú pustila. Rebarboru zmiešajte s 2 lyžice múky a rovnomerne ňou posypte bublaninu. Na záver pridajte na polovice nakrájané jahody.

7Pečte v rozohriatej rúre dozlata cca 25 - 30 minút.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Citrónová kôra mletá

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka cookies bude pre Vás prezeranie stránok ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie