6 vajec izbovej teploty
štipka soli
250 g práškového cukru
200 ml oleja
200 ml vlažnej vody
350 g polohrubej múky
12 g prášku do pečiva
1/2 lyžičky mletej citrónovej kôry
600 g rebarbory
3 lyžice kryštálového cukru
2 lyžice polohrubej múky
500 g jahôd
1Rúru rozohrejte na 180 °C.
2Rebarboru olúpte, nakrájajte na cca 1cm kúsky. Nakrájanú rebarboru zmiešajte s 3 lyžicami cukru, a nechajte chvíľu odpočinúť. Medzitým si pripravte cesto na bublaninu.
3Žĺtky vyšľahajte s práškovým cukrom. Pridajte olej, vlažnú vodu a dobre premiešajte. Potom pridajte polohrubú múku, citrónovú kôru a prášok do pečiva.
4Do bielkov dajte štipku soli, vyšľahajte z nich tuhý sneh, a primiešajte ho do cesta.
5Na maslom vymastený a múkou vysypaný plech nalejte cesto.
6Z nachystanej rebarbory zlejte šťavu, ktorú pustila. Rebarboru zmiešajte s 2 lyžice múky a rovnomerne ňou posypte bublaninu. Na záver pridajte na polovice nakrájané jahody.
7Pečte v rozohriatej rúre dozlata cca 25 - 30 minút.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.